פעם שאלו אותי על מה אפשר להתפשר בדרך לחתונה?
הכוונה היא להתפשר על משהו שאחר כך אני חי עם פשרה כל החיים.
אני חייב להגיד לכם קודם כל שאני נגד פשרות. לחיות עם פשרות אחר כך כל החיים? .. קצת צולע, חוץ מזה אם אני אעשה פשרות, בגלל הגיל שלי, בגלל הלא יודע מה, זה אומר שאני אעשה פשרות מצד השכל, ואחר כך אני אשלם אליהם בריבית דה ריבית מצד הרגש. ואז זה “יפנצ’ר” לי את הקשר. “יפנצ’ר” את הרגש “יפנצ’ר” את הקשר.
על מה להתפשר?
אז מה עושים? התשובה היא השלמה. אם אני יכול להשלים עם החיסרון שיש בצד השני, כלומר זה לא כזה חסרון גדול, זה סתם משהו שרציתי אבל לא קיבלתי בדיוק את מה שרציתי. למרות שאני יכול לבנות והכל בסדר, אני משלים עם הצד השני מצוין.
על מה לא להתפשר?
אם לקחתי את זה למקום של פשרה, זה תמיד ימשיך להציק לי, ולהפריע לי. וכמו שאמרתי “יפנצ’ר” את הרגש.
לכן כל התופעה הזאת של אנשים שמתלבטים עוד בערב החתונה שלהם, או שהחתונה שלהם מחר, או שהם כבר עכשיו על השטיח האדום בדרך לחופה ועדיין מתלבטים.. זה רק בגלל שהם עשו פשרות.
איך פותרים את עניין הפשרות?
את הקשר צריך לבנות מלמטה בצורה טובה, יש אתגרים בקשר וצריך לברר אותם. בשביל זה יש את האפשרות של המשחק כרטיסדייט שעושה את זה מצוין! ממש מדהים. אנשים שהשתמשו בכרטיסדייט מצאו וחשפו את הצד האישי שלהם וגרמו גם לצד השני להיפתח. המשחק הוא מאתגר וחושף אבל בצורה נינוחה ובלי לגרום למבוכה בין הצדדים.
לסיכום:
שאני מגיע לבירור האישיות שלי ושל הצד השני, או שהקשר ייפול, כי זה לא מתאים. או שאנחנו באמת נבנה את הקשר שלנו ביחד. הספק הזה שמוליד פשרות, הוא לא טוב וצריך להתגבר עליו. צריך לפתוח את כל מה שיש לנו בלב.
אם הצלחתם לעשות את זה לבד זה מצוין! אם לא, אני פה.
אני מאחל לכולם בהצלחה גדולה!
אלי גרון, בית הספר לזוגיות בואי כלה